Κοφτό μακαρόνι με κοτόπουλο και μοτσαρέλα από την Ερμιόνη Τυλιπάκη

Υλικά για 1 μεγάλο πυρέξ ή 5­6 μερίδες:

2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα και κομμένα σε λωρίδες

500 γραμμ. κοφτό μακαρόνι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

500 γραμμ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και light)

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

300 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1­2' λιγότερα από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει μια βράση η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.

Αδειάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα, τα ντοματίνια, το κοτόπουλο και τη μισή ποσότητα από τη μοτσαρέλα.

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και αδειάζουμε το φαγητό στο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε το φαγητό για 20', μέχρι να λιώσει το τυρί.

*Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη «Στην κουζίνα των γεύσεων»

Δειτε Επισης